Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja detaljno definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, tj.reklamacije robe koju nudimo na internet stranici PLEGLAS. Ovim uvjetima uređuje se odnos između prodavatelja i kupca.

PLEGLAS je prodavatelj, a kupac je posjetitelj internet trgovine koji naručuje proizvode i vrši plaćanje jednim od načina ponuđenih u internet trgovini.

Kupnju u internet trgovini PLEGLAS, mogu obavljati samo osobe starije od 18 godina, maloljetne osobe prema Zakonu o zaštiti potrošača, ne mogu obavljati kupnju na daljinu. Kupnju u ime maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu obaviti samo njihovi zakonski zastupnici.

PLEGLAS zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti bilo koju od ovdje navedenih odredbi uvjeta poslovanja I zato savjetujemo kupcima da s vremena na vrijeme ponovno pročitaju informacije u uvjetima poslovanja.

PLEGLAS ima pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti sadržaj i vrijeme dostupnosti ponude određenih proizvoda u našoj internet trgovini.

PLEGLAS pokušava što vjernije opisati proizvode koji su u ponudi koristeći pritom i fotografije, ali postoji mogućnost razlike stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi i fotografije se detaljno provjeravaju.

Svi materijali objavljeni na internet stranici PLEGLAS isključivo su vlasništvo PLEGLAS-a. Bilo kakvo njihovo kopiranje, distribucija, objavljivanje ili mjenjanje bez izričitog pisanog odobrenja PLEGLAS-a strogo je zabranjeno.

Jezik kojim komuniciramo u PLEGLAS internet trgovini je hrvatski književni jezik.

Proizvode je moguće naručiti 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Narudžba se izvršava putem elektronskog obrasca, Roba se smatra naručenom u trenutku kad kupac odabere način plaćanja, potvrdi ga i pošalje narudžbu. Nakon toga, Prodavatelj, ovisno o odabiru plaćanja, nakon potvrde o uplati, narudžbu sa svim podacima potrebnim za isporuku prosljeđuje proizvođaču koji onda proizvod pripremi i predaje ga dostavnoj službi koja ga dostavlja na adresu kupca. Ukoliko dođe do problema sa isporukom, prodavatelj će pismenim putem obavijestiti kupca. Ukoliko kupac ne posjeduje e-mail, prodavatelj će ga kontaktirati telefonskim putem.

Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda, osim ako narudžba prelazi 1.000 kn kada trošak dostave snosi prodavatelj.

Dolaskom u našu internet trgovinu I korištenjem, kao i kupnjom proizvoda, obvezujete se poštivati ove Opće uvjete, te se smatra da pristajete na njih. U suprotnom, PLEGLAS internet trgovina se oslobađa od odgovornosti.

Pravila privatnosti

PLEGLAS se obvezuje vrlo ozbiljno štititi privatne podatke svojih kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, kao I u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR) Europskog parlamenta i vijeća, Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim zakonima Republike Hrvatske.

PLEGLAS, internet trgovina prikuplja, obrađuje i čuva samo one osobne podatke kupca koji su potrebni da bi se ispunila svrha u koju su oni dani, a to su: ime i prezime, adresa, telefonski broj, adresa e-pošte i ostale osobne podatke nužne za ostvarivanje prava kupca temeljenih zakonskim odredbama o zaštiti potrošača.

PLEGLAS, internet trgovina, se obvezuje da će čuvati sve podatke u javnosti i koristiti ih samo za vlastite potrebe kao i za zakonski dopuštene potrebe.

Nećemo ni na koji način ustupiti osobne podatke kupaca trećim osobama bez pristanka kupca (osim podataka koji su nužni da bi se izvršila dostava i naplatio kupljeni proizvod). Izuzeće od ovog imaju slučajevi u kojima dostavu osobnih podataka kupca izričito propisuje zakon, te kada je to potrebno za ispunjenje pravnih obveza.

Osobni podaci kupaca strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatniku/djelatnicima obrta PLEGLAS koji trebaju te podatke kako bi obavili svoj posao.

PLEGLAS, internet trgovina, odgovora samo za osobne podatke koji se sakupljaju na našem web shopu. Ne snosimo odgovornost za zaštitu osobnih i drugih podataka na web stranicama na koje imamo određene poveznice.

Podaci koji se prilikom kupčeva pristupa stranici automatizmom zabilježe, a nisu osobni podaci (npr. vrijeme provedeno na stranici, broj posjeta i slično) PLEGLAS zadržava pravo koristiti ih radi poboljšanja sadržaja svoje stranice i radi ocijene posječenosti iste.

Kako prikupljamo vaše osobne podatke

Osobne podatke prikupljamo direktno od kupaca u procesu narudžbe proizvoda, stvaranjem ili korištenjem računa ili dok kupac komunicira s nama, npr.telefonskim pozivom.

Kada kiupac kupuje od nas, možemo primit dodatne informacije o Vašim narudžbama od banke koja radi sa sustavima za naplatu i partnerima za isporuku. To su informacije kao npr.Vaš broj računa, uspješna naplata ili isporuka, te primitak proizvoda.

Kupci imaju mogućnost izbora načina upotrebe njihovih podataka. Mogu odlučiti žele li izbrisati svoje ime s popisa koji se koristi za marketinške kampanje.

Također, kupac ima pravo pristupa (mora znati koje podatke obrađujemo, za što ih obrađujemo, gdje ih prikupljamo, kome ih šaljemo i tko ih obrađuje), ispravljanja, brisanja, ograničavanja obrade, prigovora protiv obrade podataka kao i pravo na prigovor nadzornom tijelu.

Kupac u svakom trenutku može zatražiti ispis svih osobnih podataka korisnika, kao i brisanje osobnih podataka iz naše baze.

To može postići upitom na mail pleglas@pleglas.hr