SLUH

Moldex čepići za uši i štitnici za uši nude pouzdanu zaštitu od buke. Naši zaštitni čepići za uši, trakasti čepići za uši i štitnici za uši jednostavni su za korištenje i udobni za nošenje. Širok izbor proizvoda osigurava odgovarajuću zaštitu sluha za svaku primjenu.

VRSTE ZAŠTITE SLUHA

Na tržištu postoji širok izbor proizvoda za zaštitu sluha, a vaš izbor ovisi o namjeravanoj uporabi i osobnim željama. Čepići za uši od meke pjene nude zaštitu od buke uz visok stupanj udobnosti i sigurno sjede u ušnom kanalu bez pritiska. Kako bi ova vrsta zaštite sluha postigla savršeno pristajanje, važno je da se čepići za uši stisnu prije nego što se umetnu u uho; kada se zatim prošire u ušnom kanalu, nude vrlo učinkovitu zaštitu od buke. Nasuprot tome, rebrasti čepovi izrađeni od mekog TPE-a ne moraju se prethodno oblikovati. Fleksibilna rebra prilagođavaju se obliku ušnog kanala korisnika i tako ga štite od buke. Budući da se dugotrajni materijal lako čisti vodom, ova se vrsta zaštite za sluh također može ponovno koristiti.

Trakasti čepići za uši nude optimalnu vrstu zaštite sluha za promjenjive razine buke. Čepovi, koji su povezani fleksibilnom trakom, po potrebi se mogu brzo i jednostavno umetnuti u ulaz ušnog kanala. Traka se obično nosi ispod brade. Slično se lako stavljaju i skidaju i Moldex štitnici za uši. Budući da meko obložene slušalice pokrivaju cijelo uho, ovaj tip štitnika za uši nudi vrlo dobru zaštitu od buke uz visok stupanj udobnosti nošenja.

ZAŠTO JE ZAŠTITA SLUHA VAŽNA

Nepoželjne razine buke mogu utjecati na fizičku, mentalnu i socijalnu dobrobit osobe. Ovisno o svojoj jačini i trajanju, glasna buka može dovesti do akutnog ili kroničnog oštećenja uha – bez obzira radi li se o ometajućoj buci stroja ili o omiljenoj pjesmi koja se svira punom parom.

Gluhoća na buku jedna je od najčešćih zdravstvenih tegoba na radu. Kako bi se pouzdano zaštitio sluh radnika, zaštita za uši bi trebala biti dostupna za sve iznad razine zvučnog tlaka od 80 dB. Zakon propisuje nošenje zaštite za sluh od razine zvučnog tlaka od 85 dB i više.

VRIJEDNOSTI ZVUČNE IZOLACIJE ZA ZAŠTITU SLUHA

Izolacijski učinak zaštite sluha mjeri se u jediničnim decibelima (dB). Razlikuje se između vrijednosti SNR i HML vrijednosti. Vrijednost SNR (Single Number Rating) daje informacije o zaštitnom učinku proizvoda za zaštitu sluha. To je prosječna vrijednost izolacije koja se izračunava iz svih relevantnih frekvencija. Na primjer, štitnici za uši ili čepići za uši sa SNR-om od 20 smanjit će razinu buke kojoj je korisnik izložen s 90 dB na podnošljivih 70 dB.

SLUŠALICE (antifoni) KOJE JE UGODNO NOSITI

Kako bi korisnici dosljedno i voljno nosili štitnike za uši, od vitalnog je značaja da pružaju visok stupanj udobnosti nošenja. Moldex štitnici za uši imaju mekane jastučiće za uši s niskom razinom kontaktnog pritiska, što znači da pouzdano štite od buke bez pritiskanja na uho korisnika. Većina štitnika za uši također ima mekanu obloženu traku za glavu.

ODABIR PRAVOG ŠTITNIKA ( antifona)

Štitnici za uši dostupni su s različitim razinama zaštite, koje su dane u decibelima (dB) i označene kao SNR (Single Number Rating). Što je vrijednost SNR veća, to je manje buke dopušteno da uđe u uho i bolja je razina zaštite.

Prilikom odabira štitnika za uši, dvije su važne vrijednosti koje treba imati na umu.
Prvi je dnevna razina izloženosti buci, koja je prosječna razina buke tijekom osmosatnog radnog dana i koja ne smije prelaziti 85 dB(A).
Drugi je zvučni tlak, koji nikada ne smije prijeći 137 dB(C).

Štitnike za uši treba odabrati i koristiti tako da se ove granične vrijednosti nikada ne prekorače tijekom uporabe. Međutim, važno je napomenuti da stvarno postignuti zaštitni učinak može biti niži od laboratorijskih vrijednosti zbog mogućnosti nepravilne uporabe. Istodobno, razina SNR štitnika za uši ne smije biti znatno viša nego što je potrebno, jer ova prekomjerna zaštita može uzrokovati poteškoće s komunikacijom i slušnim signalima upozorenja.

NJEGA ŠTITNIKA (antifona) ZA UŠI

Moldex štitnici za uši izrađeni su od robusnih materijala i dizajnirani za dugotrajnu upotrebu, čak i pod zahtjevnim uvjetima korištenja. Svi modeli štitnika za uši imaju zamjenjive jastučiće za uši, koji su dostupni kao dodatak uz pjenaste umetke. Moldex štitnici za uši se lako čiste.

Moldex - Sluh

ANTIFON M2

M2 i Z2 štitnici za uši nude pouzdanu i udobnu zaštitu od buke. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, klasične kvalitete Moldex proizvodnje i zamjenjivih jastučića za uši osiguravaju dug životni vijek proizvoda.

ANTIFON M4

S velikim jastučićima za uši od viško elastične pjene i podstavljenom trakom za glavu, Moldex M4 štitnici za uši nude najviši mogući stupanj udobnosti nošenja. Njihova lagana, fleksibilnost i optimalno uravnotežen kontaktni pritisak znači da uvijek sigurno i udobno sjede na glavi korisnika. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, klasične kvalitete Moldex proizvodnje i zamjenjivih jastučića za uši osiguravaju dug životni vijek proizvoda.

ANTIFON M5

S velikim jastučićima za uši od viško elastične pjene i podstavljenom trakom za glavu, Moldex M5 štitnici za uši nude najviši mogući stupanj udobnosti nošenja. Njihova mala težina, fleksibilnost i optimalno uravnotežen kontaktni pritisak znače da uvijek sigurno i udobno sjede na glavi korisnika. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, klasične kvalitete Moldex proizvodnje i zamjenjivih jastučića za uši osiguravaju dug životni vijek proizvoda.

ANTIFON M6

S velikim jastučićima za uši od viško elastične pjene i podstavljenom trakom za glavu, Moldex M6 štitnici za uši nude najviši mogući stupanj udobnosti nošenja. Njihova lagana, fleksibilnost i optimalno uravnotežen kontaktni pritisak znači da uvijek sigurno i udobno sjede na glavi korisnika. Kombinacija visokokvalitetnih materijala, klasične kvalitete Moldex proizvodnje i zamjenjivih jastučića za uši osiguravaju dug životni vijek proizvoda.

ČEPIĆI MOLDEX NA OBRUČU (23dB) 6700

Sa mekim jastučićima od pjene i dobro izbalansirani pritiskom, lagani i fleksibilni JAZZ-BAND nudi visok stupanj udobnosti i pouzdano smanjenje buke. Traka koja se nosi ispod brade, može se vrlo brzo i jednostavno postaviti i skinuti, što je bitno ako  imamo povremenu potrebu za zaštitom sluha.

JEDNOKRATNI ČEPIĆI MOLDEX PURA – FIT ( 35 dB) 7802

Zahvaljujući posebno razvijenoj formuli pjene, čepići nude odličnu kombinaciju stabilnosti i mekoće. Lako se šire – prilagođavaju uhu, održavaju sigurnu zaštitu bez pritiska na uho.  Pura-fit nudi visoku zaštitu od buke 35dB.

JEDNOKRATNI ČEPIĆI MOLDEX PURA – FIT ( 35 dB) U AUTOMATU 7850

Zahvaljujući posebno razvijenoj formuli pjene, čepići nude odličnu kombinaciju stabilnosti i mekoće. Lako se šire – prilagođavaju uhu, održavaju sigurnu zaštitu bez pritiska na uho.  Pura-fit nudi visoku zaštitu od buke 35dB.

JEDNOKRATNI ČEPIĆI MOLDEX PURA-FIT ( 36 dB) 7700

Zahvaljujući posebno razvijenoj formuli pjene, čepići nude odličnu kombinaciju stabilnosti i mekoće. Lako se šire – prilagođavaju uhu, održavaju sigurnu zaštitu bez pritiska na uho.  Pura-fit nudi visoku zaštitu od buke 36dB.

VIŠEKRATNI ČEPIĆI MOLDEX ROCKETS( 30 dB) 6400

Moldex asortiman proizvoda za zaštitu sluha  ispunjava zahtjeve EN 352-2 te imaju CE oznaku u skladu sa normom Eu 2016/425. Proizvode se sa certifikatom ISO 9001. Nakon korištenja mogu se oprati pod vodom ,dezinficirati odgovarajućim sredstvom te ponovno koristiti.

Pogledajte sve kataloge

Ovdje možete pronaći direktne linkove na kataloge svih naših dobavljača.