DISANJE

Moldex respiratorne maske su pouzdane, udobne i jednostavne za korištenje. FFP maska ​​nudi zaštitu od čestica u zraku poput prašine i aerosola. Uz odgovarajući filter, polumaske i maske za cijelo lice također se mogu koristiti za zaštitu od plinova i para.

VRSTE ZAŠTITE DISANJA

U Europi postoje opsežni propisi o zaštiti na radu. Oni, između ostalog, opisuju pravilan odabir i korištenje zaštitne odjeće i osobne zaštitne opreme kao što je zaštita dišnih organa. Na osnovnoj razini, sredstva za zaštitu dišnog sustava podijeljena su u dvije kategorije.

Samostalni respiratori neovisni o ambijentalnoj atmosferi, zrak se dovodi preko boca s kisikom te filtrirajući respiratorni uređaji ovisni o okolnom zraku.

Filtrirajući respiratorni uređaji

Štetne tvari koje mogu oštetiti zdravlje i koje bi se mogle pojaviti (npr.) rukovanjem kemikalijama filtriraju se iz okolnog zraka prije nego što dođu do korisnika. Zahtjevi za korištenje respiratora za filtriranje su da je tehnički moguće filtrirati štetne tvari, da je udio kisika u zraku najmanje 19,5% te da su štetne tvari poznate i da imaju dobra upozoravajuća svojstva (npr. okus ili miris).

Filtrirajuće respiratorne maske dijele se na različite vrste.

Polumaske (respiratori) za filtriranje čestica, koje se nazivaju i maske za prašinu ili FFP maske, nude pouzdanu zaštitu od čestica poput prašine i aerosola. Druge uobičajene vrste respiratornih maski su polumaske i maske za cijelo lice koje, kada su opremljene odgovarajućim filterima, dodatno štite od plinova i para.

Ovisno o svom dizajnu, ove vrste respiratornih maski su relativno lagane, kompaktne, jednostavne za korištenje i ne zahtijevaju održavanje. To znači da su respiratori za filtriranje pravi izbor za veliki broj uobičajenih primjena u sektorima kao što su industrija, poljoprivreda, građevinarstvo, farmacija, zdravstvo, kemikalije i sirovine.

Samostalni respiratori neovisni o ambijentalnoj atmosferi, zrak se dovodi preko boca s kisikom te filtrirajući respiratorni uređaji ovisni o okolnom zraku.

MOLDEX-ove maske za disanje

Moldex je vodeći proizvođač respiratornih proizvoda. Kako bi korisnici uživali u nošenju naših proizvoda, fokusirani smo na visoku razinu udobnosti nošenja i privlačan dizajn proizvoda. Osim toga, respiratorne maske dizajnirane su tako da se mogu lako staviti, namjestiti i održavati. Naši dugotrajni, kvalitetni proizvodi pomažu smanjiti vaše ukupne troškove za zaštitu dišnih organa bez ugrožavanja sigurnosti i prihvaćanja.

Respiratori

Moldex FFP maske nude pouzdanu zaštitu od čestica u zraku koji udišemo. Zahvaljujući posebnom 3D dizajnu, maske se fleksibilno prilagođavaju obliku lica korisnika i nude udobno brtvljenje.

O MASKAMA ZA PRAŠINU

FFP maske, poznate i kao maske za prašinu, pružaju zaštitu od čestica u zraku. Fine maske za prašinu dostupne su u različitim izvedbama, uključujući prostorno učinkovit sklopivi dizajn ili s dodatnim mekim jastučićem za nos. FFP respiratori ne pružaju zaštitu od plinova i para, ako je to potrebno, koriste se polumaske ili maske za cijelo lice s odgovarajućim filterima.

UDOBNOSTI FFP-MASKI

Kako bi korisnici dosljedno i voljno nosili FFP maske, moraju biti dizajnirane tako da budu što udobnije. Zbog toga sve Moldex maske za prašinu imaju nizak otpor pri disanju, mekani unutarnji sloj od flisa i mnoge značajke udobnosti kao standard. Ostale karakteristike specifične za model, kao što su jastučići za nos ili puna brtvena usnica, nude dodatnu udobnost.

STUPNJEVI ZAŠTITE KOJE NUDE FFP MASKE

Maske za prašinu dostupne su u tri razine zaštite: FFP1, FFP2 i FFP3. Što je viša razina zaštite, maska ​​za prašinu bolje filtrira čestice iz zraka. Stoga se respiratori za filtriranje čestica s višim razinama zaštite mogu koristiti protiv viših koncentracija onečišćujućih tvari, kao i protiv tvari s većim potencijalom nanošenja štete.

FFP1 RESPIRATORI

 • FFP1 respiratori se mogu koristiti s koncentracijama kontaminanata do 4 puta veće od granice izloženosti na radnom mjestu (WEL).
 • Štiti od netoksičnih čestica na bazi vode i ulja. Ne štite od kancerogenih i radioaktivnih tvari ili bioloških agenasa u zraku rizičnih skupina 2 i 3 + enzima.
 • Ukupno propuštanje FFP1 respiratora je maksimalno 22%. Najmanje 80% onečišćenja se filtrira iz udahnutog zraka.
 • Uobičajene primjene za masku FFP1 su okruženja s niskom razinom prašine koja nije štetna za zdravlje.

FFP2 RESPIRATORI

 • FFP2 maske se mogu koristiti s koncentracijama kontaminanata do 10 puta većih od granice izloženosti na radnom mjestu.
 • Štiti od štetnih čestica na bazi vode i ulja. Ne štite od kancerogenih tvari, radioaktivnih čestica, bioloških agenasa rizične skupine 3 u zraku i enzima.
 • Ukupno propuštanje FFP2 maske je maksimalno 8%. Najmanje 94% onečišćenja se filtrira iz udahnutog zraka.
 • Uobičajene primjene za FFP2 masku uključuju rukovanje mekim drvom, metalom, plastikom (ne PVC) i uljnom maglom.

FFP3 RESPIRATORI

 • FFP3 respiratori se mogu koristiti s koncentracijama kontaminanata do 20 puta veće od granice izloženosti na radnom mjestu.
 • Štiti od štetnih i kancerogenih čestica na bazi vode i ulja, kao i radioaktivnih čestica, bioloških agenasa u zraku rizične skupine 2+3 i enzima.
 • Ukupno curenje FFP3 respiratora je maksimalno 2%. Najmanje 99% onečišćenja se filtrira iz udahnutog zraka.
 • Tipične primjene FFP3 maske su na primjer rukovanje teškim metalima, tvrdim drvetom, prašinom od kočnica, radioaktivnim tvarima, patogenima kao što su virusi, bakterije i spore gljivica, kao i zavarivanje nehrđajućeg čelika.
Moldex - Disanje

ČESTIČNI FILTER MOLDEX 9010

Čestični filter za polumasku i punu masku. Zaštita kod fine prašine, pare, magle/aerosoli na bazi vode i ulja.

ČESTIČNI FILTER MOLDEX 9020

Čestični filter za polumasku i punu masku. Štiti kod opasne fine prašine, magle/aerosoli na bazi ulja i vode, bioloških agenata i rizika skupine 2.

ČESTIČNI FILTER MOLDEX 9030

Čestični filter za polumasku i punu masku Moldex. Štiti od zdravstveno štetne i kancerogene prašine, aerosola i maglice na bazi vode i ulja, bioloških agenata i rizika grupe 2 i 3, CMR-supstanci.

COMPACT MASKA MOLDEX SERIJA 5000

Compact maska serije 5000 ( EN 405:2001+A1:2009) s integriranim filterima za plin ili čestice. Prikladna je za kombiniranje s vizirima i zaštitnim naočalama. Vodoravno oblikovani integrirani filteri omogućavaju široko vidno polje.

FILTER MOLDEX A1B1E1 9300

Plinski filter za polumasku i punu masku Moldex s EasyLock konektorima, štiti od organskih i anorganskih plinova i para te kiselih plinova. Preporučeno korištenje kod organskih plinova i para, doticaj s Klorom, Bromom, Cijanovodičnom kiselinom, doticaj sa Sumpornim dioksidom, Solnom kiselinom i drugim plinovima s kiselom reakcijom.

FILTER MOLDEX A2B2E1 9500

Plinski filter za polumasku i punu masku Moldex s EasyLock konektorima, štiti od organskih i anorganskih plinova i para, kiselih plinova. Isto kao i A1B1E1 samo za više koncentracije <0,5Vol.% Preporučeno korištenje kod organskih plinova i para, doticaj s Klorom, Bromom, Cijanovodičnom kiselinom, doticaj sa Sumpornim dioksidom, Solnom kiselinom i drugim plinovima s kiselom reakcijom.

FILTER MOLDEX ABEK1 9400

Plinski filter za polumasku i punu masku Moldex s EasyLock konektorima, štiti od organskih i anorganskih plinova i para, kiselih plinova i amonijaka. Preporučeno korištenje kod organskih plinova i para, doticaj s Klorom, Bromom, Cijanovodičnom kiselinom, doticaj sa Sumpornim dioksidom, Solnom kiselinom i drugim plinovima s kiselom reakcijom te doticaj s Amonijakom i amino derivatima.

FILTER MOLDEX ABEK2 9800

Plinski filter za polumasku i punu masku Moldex s EasyLock konektorima, štiti od organskih i anorganskih plinova i para, kiselih plinova i amonijaka. Isto kao i ABEK1 samo za više koncentracije <0,5Vol.% Preporučeno korištenje kod organskih plinova i para, doticaj s Klorom, Bromom, Cijanovodičnom kiselinom, doticaj sa Sumpornim dioksidom, Solnom kiselinom i drugim plinovima s kiselom reakcijom te doticaj s Amonijakom i amino derivatima.

FILTER MOLDEX AX 9600

Plinski filter za polumasku i punu masku Moldex s EasyLock konektorima, štiti od organskih plinova i para, s točkom vrelišta <65℃.

PLINSKI FILTER MOLDEX A1 9100

Plinski filter za polumasku i punu masku Moldex s EasyLock konektorima, štiti od organskih plinova i para, s točkom vrelišta >65℃. Preporučeno korištenje kod radova s bojama i lakovima, raznim otapalima i pesticidima.

PLINSKI FILTER MOLDEX A2 9200

Plinski filter za polumasku i punu masku Moldex s EasyLock konektorima, štiti od organskih plinova i para, s točkom vrelišta >65℃. Isto kao i A1 samo za više koncentracije <0,5 Vol.% Preporučeno korištenje kod radova s bojama i lakovima, raznim otapalima i pesticidima.

POLUMASKA MOLDEX SERIJA 7000 EASYLOCK

Polumaska Moldex EasyLock serije 7000 (EN 140:1998) s mogućnošću prihvata 2 filtera koji se montiraju bočno pomoću bajonet konektora (EasyLock sistem).

Pogledajte sve kataloge

Ovdje možete pronaći direktne linkove na kataloge svih naših dobavljača.